Madopskrifter

Jeg holder utroligt meget af at lave mad - og ikke mindst at spise den bagefter :) Allerede fra jeg var ganske lille hjalp jeg til i køkkenet og sugede til mig af alle indtrykkene og opskrifterne ikke mindst. Derudover var der heller ikke noget bedre end når vi besøgte min faster i Sønderjylland. Hun er nemlig tidligere "husgeringslærer" så her kunne man virkelig lære nogle nye tricks i køkkenet og ikke mindst smage på alverdens lækre retter. Men af al mad der findes i hele verden så er min livret noget så simpelt som - varm leverpostej :)

Jeg har samlet nogle af mine yndlings opskrifter nedenfor. Håber du vil få glæde af dem - Bon appetit...

American Cookies

Disse "småkager" er blandt mine absolutte favoritter - nemme at lave og meget lækre både til hverdag og fest. Dernæst skal der også sendes en tanke til min gode veninde Signe, der præsenterede mig for disse American Cookies!

Rør 225 g. margarine med 150 g. sukker, 150 g. brun farin og 2 tsk. vaniljesukker. Rør efterfølgende 2 æg i - et ad gangen. Tilsæt 300 g. mel, 2 tsk. bagepulver, 1 nip salt og 100 g. hakket chokolade og bland dejen sammen. Sæt dejen i klatter på et stykke bagepapir på bagepladen. Der skal være en rimelig afstand mellem dem da de flyder ud. Bag kagerne 8-10 min. ved 200 grader.
Chokolade Pavlova med hindbær 8-10 personer
6 stk. æggehvider
300 g. sukker
3 spsk. kakao
1 tsk. rødvinseddike
75 g. mørk chokolade
1/2 liter piskefløde
500 g. hindbær
2-3 spsk. groftrevet chokolade til pynt

Forvarm ovnen til 180 grader. Dæk en bageplade med bagepapir. Pisk æggehviderne så stive at de holder facon. Pisk sukkeret i 1. spsk. ad gangen. Hæld eddiken i. Si kakaoen i. Tilsæt chokoladen. Vend det hele forsigtig sammen til massen er jævn. Fordel massen på en bageplade i en stor cirkel ca. 23 cm i diameter. Glat sider og top lidt ud. Stil marengsen i ovnen og skru straks ned til 150 grader. Bages 1-1 1/4 time. Kanten og siden skal være sprød og toppen tør men man skal kunne fornemme det bløde og seje indre når man trykker let på toppen med en finger. Den afkølede bund vendes ud på et fad. Pisk piskefløden og dæk bunden med det. Fordel hindbærene øverst og drys med groftrevet chokolade.

Kanelsnegle 10-12 stk.
 
Dej:
450 g. hvedemel
1 dl. sukker
1/2 tsk. salt
75 g. blødt smør
2 tsk. kardemomme
25 g. .gær
2 1/2 dl. sødmælk

Fyld:
100 g. blødt smør
1 dl. sukker
2 spsk. stødt kanel

 Evt: pynt, kakaoglasur og mandelsplinter

Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en stor skål. Lun sødmælken i en lille kasserolle. Smuldr gæren ud i mælken. Kom smørret i melet og smuldr det godt. Kom mælken over melet og rør med en grydeske. Ælt dejen på et melet bord. Lad derefter dejen hæve i 30 min. i skålen. Rør alle ingredienser sammen til fyldet. Rul dejen ud til et rektangel på 25x30 cm. og smør fyldet på med en kniv. Rul til sidst dejen sammen som en roulade og skær den i skiver, der lægges på en bagepapirbeklædt bageplade. Efterhæver i 20 min og bages ved 225 grader i 10-12 min.

Napoleons hatte

Dej:                       Fyld:
150 g. hvedemel            250 g. marcipan
100 g. smør                1 æggehvide
50 g. flormelis            Chokolade til overtræk
1 æggeblomme
lidt koldt vand

Saml dejen hurtigt og stil den i køleskabet i 30. minutter. Rul derefter dejen ud og udstik små cirkel evt med et glas. Ælt marcipanen med æggehviden. Tril fyldet til små kugler og læg dem midt på hver cirkel. Fold cirklen op tre steder så der dannes en hat. Klem til og pensl med æggehvider. Napoleonshattene bages ved 210 grader i 10-12 minutter. Afkøles og smøres med chokolade på bunden.

Chokolademuffins

250 g. smør
1 1/2 dl. vand
450 g. sukker
korn fra 1 stang vanilje
5 æg
275 g. hvedemel
100 g. kakao
1 tsk. bagepulver


Kom smør og vand i en gryde og lun det sammen til smørret er smeltet. I en skål piskes sukker, vaniljekorn og æg til en tyk æggesnaps. I en anden skål blandes mel, kakao og bagepulver godt og sigtes derefter i æggesnapsen. Dette vendes forsigtigt sammen til dejen næsten er ensartet.
Det smeltede smør og vand vendes forsigtigt i dejen og stop så snart dejen er ensartet. Fyld muffinsformene halvt op og bag dem ved 185 grader til de er gyldne og giver efter ved et let tryk ca. 10 min. Har her pyntet dem med kulørte chokoladeknapper.

Spinatæggekage roulade med tunfyld 3-4 personer


250 g. spinatkugler
1,5 dl. fløde
4 æg
salt og peber

200 g. flødeost
2 dåser tun
1/2 rød peber i tern
1/2 finthakket løg
citronsaft
salt og peber

Tø spinaten op og tryk den fri for vand. Tilsæt æggeblommer, fløde, salt og peber og til sidst de stiftpiskede æggehvider. Bred æggemassen ud på et ark bagepapir i et tyndt lag, og bag den ved 190 grader til den er stiv og lys brun. Køl den af.

Hæld vandet fra tunfisken og rør den med flødeost,rød peber og  det finthakkede løg. Smag til med salt, peber og citronsaft. Bred tunmassen ud over den afkølede spinatbund. Rul bunden sammen som en roulade ved hjælp af bagepapiret. Pynt evt. med salat, tomat og rejer.

Pølsehorn 
I morgen er sommerferien slut og vækkeuret vil påny ringe alt for tidligt og det er slut med at vende sig om og sove videre. Hverdagen starter med andre ord igen efter en dejlig lang sommerferie. Man kan naturligvis ikke allerede gå den første uge i møde helt umotiveret med den dårlige madpakke i tasken. Så den sidste dag i sommerferien er blevet brugt på at bage pølsehorn til madpakken. Jeg så opskriften i det nye BoligLiv og du kan finde den her
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...